Norrsken.
Turer från 675 SEK

Norrskensturer.

Vi erbjuder en mängd olika kvällsturer där huvudsyftet självklart är att spana efter norrsken men vem säger att det inte går att kombinera med annat?

Alla aktiviteter bokas via mejl: info@abiskomountainlodge.se

Aurora Hunting
1150 SEK/person

Vi färdas med minibuss till den plats som vi för kvällen har störst chansen att se norrsken på. Vädret ändras snabbt runt kring Abisko och det är också vädret som styr i vilken riktning guiden tar er. Mot inlandet i öst eller kustlandskapet i väst – inom köravstånd ändras både klimat och väder drastiskt. Kunskapen hos guiden tar er till de bästa platserna.

Tid: Tisdagar och Söndagar 20.30-23.30

Norrskensvandring på snöskor
675 SEK/person

En vandring in i vildmarken kring Abisko är ett fantastisk sätt att uppleva norrskenet på. Turen går till utsiktsplatsen Stornabben där man har en spektakulär vy i alla väderstreck. På vägen dit lär guiden er mer om den unika natur som finns i Abisko. I väntan på att norrskenet ska framträda tänder ni tillsammans med guiden upp en eld och ni får veta hur ni ska göra för att maximera era chanser att se det.

Tid: Måndagar och Torsdagar 21.00-23.30

Snöskoter i Norrskenet
1145 SEK/person

Ni sitter nedbäddade med renfällar och filtar i storsläde bakom guidens skoter. Guiden tar er upp bland bergen, omgiven av totalt mörker stannar ni för att se på norrskenet om det visar sig. Ni passar även på att få något värmande att dricka och att ta bilder, glöm inte kameran!

Tid: Varje dag 20.30-23.30

Aurora Fototur
1515 SEK/person

Följ med Lights over Laplands fotografer ut för att se och fotografera norrsken i Abisko Nationalpark.
Kamera och stativ ingår men se till att ta med ditt egna SD-minneskort. Ni är aldrig fler än 8 gäster per guide och därför finns det gott om tid att få tips och hjälp på hur man fångar aurora borealis på bild. Priset inkluderar transfer till och från STF Fjällstation där turen börjar och slutar.

Tid: 19.40-23.30

Aurora Sky Station
från 1165 SEK/person

Transfern kommer och hämtar upp er vid Abisko Mountain Lodge och tar er till dalstation vid Noulja. Via stolslift färdas ni upp på berget där Aurora Sky Station ligger. Guidad tur, utställning och fika till försäljning erbjuds på Aurora Sky Station. Priset inkluderar transfer, guidad tur samt liftbiljett.

Night Visit: 1165 SEK/person – hämtning 20.40

Exclusive dinner: 2550 SEK/person – hämtning 17.40 (inkluderar förutom ovan även 3-rätters middag på Aurora Sky Station.)

Tillbaka finns tre olika transfertider att välja på: 22.45, 00.15 och 01.00.