Julafton på Brasserie Fjällköket, Hela menyn 550,-

*
Tallrik med kallskuret:
Brasseriets inlagda Sill, smaksatt med Västerbottenost, Akvavit och Kummin
Gravad Röding med Hovmästarsås
Rökt Renstek med Pepparrotskräm

**
Tjälknöl på Älg med Smörsås gjord på Rödvin o sotad Kål
Serveras med Rödkål och Potatisgratäng.

***
Lingonparfait m krossad Pistagenöt, Russin och Pepparkakskrisp.

Nyårsafton på Brasserie Fjällköket, Hela menyn 750,-

*
Skivat Reninnanlår med lagrad Getost, syrade Kantareller,
Fläderblomskapris och riven färsk Vintertryffel.
**
Pocherad Torskrygg från Atlanten med Löjrom från Norra bottenviken i Finland,
syrade runda Morötter och Persiljerotskräm

***
Dessert au Chocolate med Havtornssorbet,
Mandelnougatine och Blåbär

Vinpaket, utvalt för menyn:
* Villabella Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2015
** Marimar Estate La Masia Chardonnay 2014
*** Laurent Perrier La Cuvée Brut Champagne
455,-

Kvällens meny.

Vi serverar varje kväll en 3-rätters meny med fokus på säsongsaktuella och närproducerade råvaror blandat med det klassiskt lappländska såklart. Ring oss för den aktuella menyn. Vegetariska alternativ eller alternativ på grund av allergier kan förbeställas.

För bordsbokning, ring: 0980 40100 eller maila oss på brasseriet@abiskomountainlodge.se – låt oss som sagt gärna veta om ni har några allergier eller annan information som är bra för oss att känna till i förväg.