Guidade aktiviteter.
Från 500 SEK

Aktiviteter med guide.

Är det första gången någonsin? För de som är lite mindre fjällvana kan det vara att föredra att ha guide med sig första gången man ger sig ut.
Se nedan vad vi kan erbjuda för guidade turer.

För bokningsförfrågningar, mejla oss: info@abiskomountainlodge.se

Vandring till Kärkevagge och Trollsjön
865,- SEK/person

Guiden hämtar på Lodgen o vi åker minibuss till Låkkta anhalt. Namnet Kärkevagge betyder stendalen på samiska. Längst in ligger kristallklara Trollsjön o väntar. Kanske vågar du dig på ett svalkande dopp? Guiden berättar om områdets historia, geologi, växt- och djurliv. Turen är ganska lång fram o tillbaka (12 km) så med pauser – var beredd på en full dag ute. Miniålder 12 år.

Boka genom info@abiskomountainlodge.se

Mountainbike i Abisko
Halvdag 660 SEK / person
Heldag 860SEK / person

Vi erbjuder upplevelser för dig med ett MTB-intresse!
I Abisko området har vi en mängd bra stigar för cykling.

Vi börjar vanligtvis från Abisko, men gör också dagsutflykter till vårt grannland Norge. Många av våra turer innefattar att klättra uppåt och släppa nedför.

Halvdag ca. 3 timmar, heldag ca. 8 timmar

Grottkrypning
685,- SEK/person

Ett av Sveriges längsta grottsystem är gömt i närheten av Abisko. Kåppashåla heter mynningen på systemet där vi börjar äventyret. Guiden möter upp dig vid STF och har med sig all extrautrustning som behövs. Ni utforskar delar av systemet, och turen börjar och slutar med en vandring upp och ner till grottorna på totalt 4 km. Fråga receptionen om vilka kläder mm som är lämpliga att ha på sig. Miniålder 12 år och observera att transport till STF ingår inte i turen.

Turen är cirka 4,5 timme

Midnattssolsvandring till toppen av Nuolja
765,- SEK/person

Vi tar liften upp på Nuolja och går de sista två kilometrarna till fots till toppen av berget på 1164 meters höjd. Guiden berättar om området o vi pausar ofta och tar in de fantastiska vyerna och midnattssolen. Turen är 4 timmar lång, miniålder 12 år.
Observera att transport till STFs linbana där turen börjar ingår inte i denna tur.

Tid: från linbanan 21:30 till 01.30 nere igen