Norrsken.
Turer från 695 SEK

Norrskensturer.

Vi erbjuder en mängd olika kvällsturer där huvudsyftet självklart är att spana efter norrsken men vem säger att det inte går att kombinera med annat?

Alla aktiviteter bokas via mejl: info@abiskomountainlodge.se

Abisko Aurora Chase
695 SEK/person

Vi färdas med buss till den plats som vi för kvällen har störst chansen att se norrsken på. Vädret ändras snabbt runt kring Abisko och det är också vädret som styr i vilken riktning guiden tar er. Mot inlandet i öst eller kustlandskapet i väst – inom köravstånd ändras både klimat och väder drastiskt. Kunskapen hos guiden tar er till de bästa platserna.

Varma kläder och kamerautrustning ingår ej

Observera att från 22a december till 4e januari är priset 895;- per person

Tid: 19.30 ca. 4 timmar

Norrskensvandring på snöskor
750 SEK/person

En vandring in i vildmarken kring Abisko är ett fantastisk sätt att uppleva norrskenet på. Turen går till utsiktsplatsen Stornabben där man har en spektakulär vy i alla väderstreck. På vägen dit lär guiden er mer om den unika natur som finns i Abisko. I väntan på att norrskenet ska framträda tänder ni tillsammans med guiden upp en eld och ni får veta hur ni ska göra för att maximera era chanser att se det.

Tid: dagligen 19:20-22.20

Skoter kvällstur
1695 SEK/person

Ni ger er ut på en kvällstur på skoter en bit upp på fjället där man får fantastiska förutsättningar för att kunna se norrsken!

När ni kommer tillbaka så är kvällen fortfarande ung och guiderna tipsar gärna om hur ni bäst ska göra för att få se norrskenet.

Tid: måndag, onsdag, fredag och lördag 19.30-21.30

Aurora Fototur
1495 SEK/person

Följ med Lights over Laplands fotografer ut för att se och fotografera norrsken i Abisko Nationalpark.
Kamera och stativ ingår men se till att ta med ditt egna SD-minneskort. Ni är aldrig fler än 8 gäster per guide och därför finns det gott om tid att få tips och hjälp på hur man fångar aurora borealis på bild.

Observera att från 22a december till 4e januari är priset 1695;- per person

Tid: 19.40-23.30