Åk hundspann.
Turer från 1800 SEK

Hundspann.

Att åka hundspann är för många en dröm som går i uppfyllelse. Det är en otroligt häftig känsla att uppleva kraften som hundarna i ett hundspann kan generera, ni kommer bli förvånade!

Alla aktiviteter bokas via mejl: info@abiskomountainlodge.se

Hundspann med storsläde

I den här turen får du som gäst sitta på en släde medan guiden står bakom och kör. Varje släde har plats för upp till 4 personer och varje spann består v 8-10 hundar. Med så många hundar blir det enorm kraft och det krävs en äkta “Musher” för att kunna styra. Ni sitter bekvämt på renskinn och får verkligen tillfälle att njuta av den vackra naturen. Under turen görs också ett fikastopp där guiden gör upp en eld och ni får chans att värma er inne i en tältkåta innan det är dags att åka tillbaka.

Tid: Varje dag 09.30-12.00

Hundspann köra själv

I den här turen får du köra ditt eget hundspann. Ni börjar med en genomgång om hur det går det till, sedan blir ni tilldelade varsin släde och 3-4 hundar. Ni använder här en mindre typ av släde som är enklare att manövrera. Ni kommer märka att det handlar mycket om att jobba i team med hundarna. Det här är en otroligt lärorik och fartfylld aktivitet.

Tid: 08.45-11.00/13.45-15.00

Annordnas inte varje dag