Fler dagsturer.
Turer från 1395 SEK

Fler dagsturer.

Nedan har vi samlat ännu fler dagsturer, välj den du tycker passar just dig bäst!

Alla aktiviteter bokas via mejl: info@abiskomountainlodge.se

Dagstur till Icehotel

Denna tur erbjuds tyvärr inte just nu. Vi hoppas den snart kommer igång igen.
Ta tillfället i akt och gör ett besök på världsberömda Icehotel under er vistelse i Lappland. Resan börjar med att er chaufför hämtar er på Abisko Mountain Lodge. Sedan väntar en dryg timmes bilfärd längs Torneträsk och förbi vackra fjäll till Jukkasjärvi utanför Kiruna där Icehotel ligger. Väl där får ni biljetter för tillträde på Icehotel och har möjlighet att gå med på guidad tur inne på hotellet. Låt dig fascineras av de handgjort skulpterade sviterna, rummen och iskyrkan. Ni har även tid för att äta lunch i restaurangen och för att ta en drink i den ”coola” isbaren innan det är dags att åka tillbaka till Abisko.

Tid:

Dagstur till Narvik

Denna tur erbjuds tyvärr inte just nu. Vi hoppas den snart kommer igång igen.
Narvik är den närmaste staden på norska sidan och väl värt ett besök. Bilresan tar en dryg timme och går längs både berg och fjordar. Ni kommer göra flera stopp på vägen till Narvik för att få chans att ta vackra bilder. I Narvik får ni göra ett besök på Narvik War Museum samt äta lunch på Quality Hotel, både inträde till muséet och lunch är inkluderat. Slutligen får ni tid att gå runt själva och uppleva staden en stund innan det är dags att åka tillbaka till Abisko.

Tid:

Upplev samisk kultur och renarna

Denna tur erbjuds tyvärr inte just nu. Vi hoppas den snart kommer igång igen.
På den här heldagsturen får ni följa med till Samebyn Rautas, 45 minuter öster om Abisko. Ni får en inblick i den traditionella samiska kulturen. Renarna är en stor del av samernas liv och här får ni chansen att uppleva renarna på nära håll. Under denna tur får ni möjlighet att åka på en kortare slädtur bakom en av renarna. Lunch kommer lagas på tradionellt samisk vis och ni får chansen att delta.

Tid: