Norrskenet.

Aurora Borealis är fenomet som gör att Abisko har besökare från världens alla hörn under de mörkaste vintermånaderna. Det som vi kallar Norrskenssäsongen pågår från Oktober till och med Mars. Fyll dagarna med aktiviteter medan du väntar på Norrskenet. På kvällarna följer du med guiderna ut till de bästa ställena. Notera att vi bara bokar aktiviteter åt gäster som också bor hos oss – ange ditt bokningsnummer som referens när du gör förfrågningar för att boka aktiviteter.

December-Mars.

Abisko Kanjon & Nationalpark

Besök Abisko Nationalpark, guidad vandring längs den storslagna kanjonen kan bokas via oss.

Hundspann

Delar du drömmen med många andra om att få vara en del av ett hundspann? Ta i så fall chansen att uppfylla den drömmen när du är hos oss, vi erbjuder två olika turer.

Isfiske

Testa isfiske på Sveriges största fjällsjö Torneträsk eller någon av de andra närliggande sjöarna kring Abisko.

Isklättring

Pröva på isklättring. Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att vara med på en av de guidade isklättringsturerna.

Norrskensturer

Vi erbjuder en mängd olika kvällsturer där huvudsyftet självklart är att spana efter norrsken men vem säger att det inte går att kombinera med annat? Välj själv vilket sätt du föredrar.

Snöskor

Att gå på snöskor är ett smidigt sätt att ta sig fram på vintern. Att vara ute och njuta av naturen är ett måste om man besöker Abisko, även under midvintern.

Snöskoter

Snöskoterturer arrangeras dagligen, vissa dagar körs en tur på två timmar och vissa dagar en tur på fyra timmar. Guiden tar dig på ett riktigt äventyr där du får lära dig allt om att köra skoter.

Visit Abisko – Fler dagsturer

Oktober-November.

Aurora Hunting
1100 SEK/person

Vi tar oss med minibuss till det bästa stället för kvällen att se norrsken. Resan kan ta oss i vilken riktning som helst, till öst mot det kallare och torrare klimatet i inlandet eller mot väst och kustregionerna i Norge. Inom köravstånd ändras förekommer drastiska klimat- och väderförändringar. Med lokalkännedomen hos guiden tar vi oss till de bästa platserna för stunden.

Tid: 20.30-23.30

Norrskensvandring
650 SEK/person

En vandring in i vildmarken kring Abisko är ett fantastisk sätt att uppleva norrskenet på. Turen går till utsiktsplatsen Stornabben där man har en spektakulär vy i alla väderstreck. På vägen dit lär guiden er mer om den unika natur som finns i Abisko. I väntan på att norrskenet ska framträda tänder ni tillsammans med guiden upp en eld och ni får veta hur ni ska göra för att maximera era chanser att se det.

Tid: 21.00-23.30

Aurora fototur
1200 SEK/person

Följ med Lights over Laplands fotografer ut för att se och fotografera norrsken i Abisko Nationalpark.
Kamera och stativ ingår men se till att ta med ditt egna SD-minneskort. Ni är aldrig fler än 8 gäster per guide och därför finns det gott om tid att få tips och hjälp på hur man fångar aurora borealis på bild.

Tid: 20.00-23.30

Besök Koppashålagrottan 740 SEK/person

Koppashålagrottan i Björkliden är ett av Sveriges längsta grottsystem och därför är ett besök där något man inte får missa när man är i Abisko. Turen börjar med en 2 km lång vandring för att ta sig till grottorna och sedan fortsätter ni ner i de spektakulära grottorna. Det här är en fantastiskt spännande aktivitet som passar i alla väder.

3 timmar.

Tornehamn – historisk vandring
600 SEK/person

Besök Tornehamn och gå med på en historisk vandring. Under den här turen får du lära dig mer om Tornehamn om rallarna och om varför Tornehamn en gång var en av de viktigaste platserna i området. Vandring går till kyrkan i Tornehamn och förbi rallarkyrkogården där flera personer som varit viktiga för historien i Tornehamn och Abisko ligger begravda. Samtidigt får ni också chansen att njuta av spektakulära vyer och utsikter.

2-3 timmar.

Vandring i Abisko Nationalpark från 605 SEK/person

Välj på hel- eller halvdagsvandring i Abisko Nationalpark. Guiden väljer ut en lämplig vandring för dagen och gruppen. Ni startar med att ta er genom fjällbjörkskogen som omsluter Abisko. Under dagen har ni möjlighet att ta er högre upp på höjden, ovanför trädgränsen och att uppleva en mer alpin miljö.

Halvdag 3 timmar, 605 SEK/person.

Heldag 6 timmar, 825 SEK/person.