Norrskenet.

Aurora Borealis är fenomet som gör att Abisko har besökare från världens alla hörn under de mörkaste vintermånaderna. Det som vi kallar Norrskenssäsongen pågår från Oktober till och med Mars. Fyll dagarna med aktiviteter medan du väntar på Norrskenet. På kvällarna följer du med guiderna ut till de bästa ställena. Notera att vi bara bokar aktiviteter åt gäster som också bor hos oss – ange ditt bokningsnummer som referens när du gör förfrågningar för att boka aktiviteter.

December-Mars.

Fler dagsturer

Här har vi samlat ännu fler dagsturer, välj den du tycker passar just dig bäst!

Hundspann

Delar du drömmen med många andra om att få vara en del av ett hundspann? Ta i så fall chansen att uppfylla den drömmen när du är hos oss, vi erbjuder två olika turer.

Isfiske

Testa isfiske på Sveriges största fjällsjö Torneträsk eller någon av de andra närliggande sjöarna kring Abisko.

Isklättring

Pröva på isklättring. Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att vara med på en av de guidade isklättringsturerna.

Norrskensturer

Vi erbjuder en mängd olika kvällsturer där huvudsyftet självklart är att spana efter norrsken men vem säger att det inte går att kombinera med annat? Välj själv vilket sätt du föredrar.

Snöskor

Att gå på snöskor är ett smidigt sätt att ta sig fram på vintern. Att vara ute och njuta av naturen är ett måste om man besöker Abisko, även under midvintern.

Snöskoter

Snöskoterturer arrangeras dagligen, vissa dagar körs en tur på två timmar och vissa dagar en tur på fyra timmar. Guiden tar dig på ett riktigt äventyr där du får lära dig allt om att köra skoter.

Vandring i Abisko Nationalpark

Besök Abisko Nationalpark, guidad vandring längs den storslagna kanjonen kan bokas via oss.

Oktober-November.

Abisko Aurora Chase
695 SEK/person

Vi färdas med buss till den plats som vi för kvällen har störst chansen att se norrsken på. Vädret ändras snabbt runt kring Abisko och det är också vädret som styr i vilken riktning guiden tar er. Mot inlandet i öst eller kustlandskapet i väst – inom köravstånd ändras både klimat och väder drastiskt. Kunskapen hos guiden tar er till de bästa platserna.

Varma kläder och kamerautrustning ingår ej, observera att det kan vara större grupper.

Tid: 20.30-23.30

Norrskensvandring
750 SEK/person

En vandring in i vildmarken kring Abisko är ett fantastisk sätt att uppleva norrskenet på. Turen går till utsiktsplatsen Stornabben där man har en spektakulär vy i alla väderstreck. På vägen dit lär guiden er mer om den unika natur som finns i Abisko. I väntan på att norrskenet ska framträda tänder ni tillsammans med guiden upp en eld och ni får veta hur ni ska göra för att maximera era chanser att se det.

Tid: 19.20-22.30

Aurora fototur
1495 SEK/person

Följ med Lights over Laplands fotografer ut för att se och fotografera norrsken i Abisko Nationalpark.
Kamera och stativ ingår men se till att ta med ditt egna SD-minneskort. Ni är aldrig fler än 8 gäster per guide och därför finns det gott om tid att få tips och hjälp på hur man fångar aurora borealis på bild.

Tid: 19.30, ca. 4 timmar

Vandring i Abisko Nationalpark 599 SEK/person

Man kan inte riktigt säga att man besökt Abisko om man inte varit i Abisko Nationalpark och sett jokken med sin mäktiga kanjon. Det här är helt klart ett av de mest sceniska platserna i området. Under den kalla midvintern fryser en del av vattnet till is och bildar fantastiskt vackra frusna formationer. Under den här turen tar guiden gästerna i bil bort till Nationalparksgränsen och sen följer en enklare vandring längs jokken.

Tid 10:00, ca. 2 timmar, 599 SEK/person.