Vill du bli : toppad
eller bergtagen

På frågan om lycka egentligen bara sitter i huvudet måste vi svara "ja". Skidåkning i vildmark är milt beroendeframkallande. Det som händer när en av Europas mest fjällvana bergsguider förstrött pekar med staven och säger "åk". Nu är det rännan och du.

Osnö / Nosnow

Aurora Borealis är fenomet som gör att Abisko har besökare från världens alla hörn under de mörkaste vintermånaderna. Abisko är av flera anledningar en av världens bästa platser att se norrsken på. Smeknamnet "Det Blå Hålet" sätter ord på en av anledningarna. Bergen som ligger runt Abisko gör så att ett fenomen som kallas regnskugga inträffar och det leder till att himlen ofta öppnar sig, och klart väder är något som behövs för att kunna se norrsken.

För att få se norrskenet krävs att du är utomhus, så mycket som möjligt, när mörkret lagt sig. Du kan boka flera olika aktiviteter genom oss för att jaga norrskenet. Under samtliga turer får ni sällskap av guider som tar er till de bästa platserna för norrsken i Abisko.

Norrskensfototur

Light's over Laplands fotografer tar med er ut i Abisko Nationalpark för att få se och fotografera Norrskenet. Lån av kamera ingår i turen och vi lär er snabbt hur man ska tänka och vad man ska göra för att lyckas fånga norrskenet på bild. Kom ihåg att ta med ert eget SD-minneskort.

Pris: 1440 SEK (inkl. transfer)

Tid: 19.40-00.15

"Aurora hunting"

Vi åker med minibuss till de ställen runt Abisko där vädret ger de bästa förutsättningarna för att se norrsken. Resan kan ta oss i vilken riktning som helst, mot öst, mot de kalla och torra inlandsklimatet eller kanske mot väst, mot kustregionerna i Norge. Inom köravstånd, ändras väder och klimat drastiskt, den lokala kännedomen hos vår guide gör att vi kan hitta det bästa stället att se norrsken varje kväll. Annordnas av Abisko Guide.

Pris: 1100 SEK

Tid 20.30-23.30 Tisdagar och Lördagar

Norrskensvandring på snöskor

En vandring in i vildmarken kring Abisko är ett utmärkt sätt att uppleva norrskenet på. Under turen stannar vi och lär oss om naturen kring Abisko. Efter ungefär 45 minuter når vi en av de bästa norrskensställena i Abisko, precis när den bästa tiden för norrskensaktivitet startar. Medan vi väntar på att det ska sätta i gång gör vi upp en eld och guiden berättar vad man ska göra för att öka sina chanser att se norrskenet. Annordnas av Abisko Guide.

Pris: 625 SEK

Time: 21.00-23.30 Måndagar och Torsdagar

 

Aurora Sky station – Northern Lights of Lapland (till mitten på Mars)    

Vi tar er med transfer till dalstation vid linbanan på Nuolja. Därifrån tar ni linbanan upp på berget för att få se norrsken och ta del en guidad tur av utställningen på Aurora Sky Station. Inkluderar varma kläder, transfer och biljett till linbanan.
Prices/Time:   Night visit 20.40-00.15                              1115 SEK

                         Exclusive Dinner 17.40-23.15                  2500 SEK

 

Snöskotertur                                                                                    

Ni sitter bekvämt på renfällar i en släde bakom guiden medan ni åker upp bland bergen. Omgiven av totalt mörker stannar ni för att kolla på norrskenet eller natthimlen samtidigt som guiden bjuder på något varmt att dricka.

Ni är mer än välkomna att ta med er kamera för att försöka fånga norrskenet på bild!

Pris: 1050 SEK

Tid: 21.00-23.30