Vill du bli : toppad
eller bergtagen

På frågan om lycka egentligen bara sitter i huvudet måste vi svara "ja". Skidåkning i vildmark är milt beroendeframkallande. Det som händer när en av Europas mest fjällvana bergsguider förstrött pekar med staven och säger "åk". Nu är det rännan och du.

Osnö / Nosnow

Abisko Nationalpark och Abisko Canyon

En kortare vandring kring en av de mest spektakulära platserna i Abisko.

Kanjonen ligger i Nationalparken och är ett bevis på att naturen är helt fantastiskt i vad den kan åstadkomma, guiden visar dig runt och berättar om Abisko.

Tid: 13.30-15.00 Tisdagar och Fredagar

Pris: 490 SEK

Fjordtur till Narvik

Ta en dagstur in bland bergen och vidare över gränsen till Norge och Narvik, sitt bekvämt i en av Visit Abiskos minibussar. Resan startar längs med den mäktiga sjön Torneträsk – den sjätte största och andra största sjön i Sverige. Turen ger er möjlighet att se vackra berg och frusna vattenfall innan ni stannar vid landsgränsen och njuter av utsikten. Under tiden ni är i Narvik finns det tid till att besöka Krigsmuséet, äta lunch eller bara strosa runt på stan.

Tid: 09.30-15.30 Måndag, Torsdag och Lördag

Pris: 1450 SEK

Dagstur till Icehotel

Ni börjar turen med att möta upp er chaufför, färden går sedan bland berg och skog mot Jukkasjärvi. När ni anländer till Ishotellet får ni er entrébiljett och sedan träffar ni guiden som ska visa er runt på världens första hotell i is. Fascineras av konstverken i rummen och kyrkan gjorda i is, medan ni får veta hur Ishotellet varje år byggs upp. Innan ni åker tillbaka till Abisko får ni chansen att ta en drink i Sveriges förmodligen "coolaste" bar, isbaren!

Tid: 08.30-14.30 Tisdag, Fredag, Söndag

Pris: 1450 SEK

Upplev Samekulturen

Ta en tur till samebyn Rautas, 45 minuter öster om Abisko och upplev samekulturen och deras trotjänare renarna. Ni får på nära hålla se och lära er om hur samerna under en lång tid har använt renarna i sitt arbete. Medan ni är i Rautas får ni möjligheten att åka en kort tur på en släde bakom en ren, som samerna har gjort i alla tider.

Pris: 2600 SEK

Tid: 09.25-15.00 Måndag, Onsdag, Lördag