Kom hem : lyckligt slutkörd

När du ser solen träffa årets första späda vårblomster. Som att naturen skämtar med oss människor. Och du liksom bara rycker på axlarna och glömmer alla tankar du någonsin haft om att uppsöka en terapeut eller börja med yoga. Så lever vi häruppe när skidorna står på tork mot väggarna. Vill du vandra dig trött med oss?

Osnö / Nosnow

Vandra i Sommar!

15 Juni - 17 September. Min 2 nätter, helpension.
Pris pp i Twin-bed: 1025,-/dygn.

Se detaljer under erbjudanden!

Vandring är nog den populäraste aktiviteten hos lodgens gäster under sommaren. Abisko är ett perfekt ställe att börja eller avsluta en långtur på, men även ett utmärkt ställe att bo på och göra dagsturer på. Men fjället alldeles utanför dörren så är det få platser som är bättre faktiskt.

Vi erbjuder inga guidade turer under sommaren, men tipsar mer än gärna om var man kan ta sig på egen hand!

Din fantasi sätter gränserna kring vandring i Abisko. Du kan slå slag i den där drömmen om att få se Lapporten på nära håll, hur ser det egentligen ut på andra sidan?

Eller har du tänkt att vandra Kungsleden? Den historiefyllda Rallarvägen tar dig till Abisko Nationalpark där du finner starten på den klassiska Kungsleden.

Vill du ha hjälp med några höjdmeter kan du ta liften upp på Nuolja och antingen följa naturstigen ner till dalstation igen, gå ner i Kårsadalen, ta en övernatting i Kårsavagge och gå tillbaka nästa dag eller kanske gå ner till Björkliden och ta tåget hem?

Är du i Abisko med bil så finns ännu fler turer att hitta. En klassisk tur är ta bilen några mil mot Norge och vandra genom Kärkevaggi och ta ett dopp i den klarblå, och iskalla, Trollsjön.

Eller så fortsätter ni hela vägen in i Norge och då öppnar ännu en ny värld upp sig.

Missa heller inte Naturum, är ni ute efter en lugnare dag så är en promenad till Naturum som ligger i Abisko Nationalpark ett bra förslag. Där kan du se på fina utställningar och lära dig mer om flora, fauna och historian kring Abisko Nationalpark.